Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

M1 Adana “Sıfır Atık” belgesini hak etti...

M1 Adana “Sıfır Atık” belgesini hak etti...

M1 Adana “Sıfır Atık” belgesini hak etti...

Bölgemizin ve ülkemizin Perakende sektöründe önde gelen Alisveris Merkezlerinden biri olan M1 ADANA AVM Tekstilden-Gidaya, Elektronikten–Beyaz esya ve mobilyaya bünyesindeki 200’ün üzerindeki magaza ile Adanalilarin tüm temel ihtiyaçlarini karsilamaya çalisiyor.

Kuruldugu günden bu yana çevre ve insan sagligini hep ön planda tutan uygulamalari ile sektöründe hep örnek bir durus sergileyen M1 Adana AVM, Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan uygulamaya konan “Sifir Atik' Yönetim Sistemi” ne katilarak insan ve çevre odakli bir projeye daha imza atti.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nca hazirlanan ve yürürlüge giren “Sifir Atik Yönetmeligi” Ülkemizde hammadde ve dogal kaynaklarin etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkinma ilkeleri dogrultusunda atik yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sagliginin ve tüm kaynaklarin korunmasini hedefliyor.

M1 Adana AVM bu yönetmelik çerçevesinde Sifir Atik Yönetim Sistemi’ni kurarak öncelikli olarak dogayi ve insani koruma felsefesini bir kez daha ortaya koyarak Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nca verilen “Sifir Atik” belgesi ile bu çalismalarini tescilledi. M1 Adana Alisveris Merkezi Müdürü Yalçin Öz : “Sifir Atik Yönetim Sistemi; israfin önlenmesini, kaynaklarin daha verimli kullanilmasini, atik olusum sebeplerinin gözden geçirilerek atik olusumunun engellenmesi, atigin olusmasi durumunda ise kaynaginda ayri toplanmasi ve geri kazaniminin saglanmasini kapsayan atik yönetim felsefesi olarak tanimlanan bir hedeftir.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan yürütülen bu projenin gönüllü katilimcisi olarak katki koyacagimizdan dolayi mutluyuz. Bu projenin uygulanmasinda amacimiz Kurumsal verimliligimizin artirilmasi, temiz ortam kaynakli olarak performansin artmasi, israfin önüne geçildiginden maliyetlerin azaltilmasi, çevresel risklerin azalmasinin saglanmasi, çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelismesine katki saglandigindan çalisanlarin “duyarli tüketici” duygusuna sahip olmasinin saglanmasi, ulusal ve uluslararasi pazarlarda kurumumuzun “Çevreci” sifatina sahip olmasinin saglanmasi, bu sayede kurumumuzun sayginliginin arttirilmasidir.” dedi.


  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli